woensdag 9 november 2016

Bonenschotel met walnoten

BONENSCHOTEL MET WALNOTEN

Snel maakt u met sperziebonen, witte bonen en bonenkruid een echte bonenschotel. Het kruidige sausje met fijngehakte radijsjes en de walnoten maken er een heerlijk vegetarisch gerecht van.

200 gram sperziebonen
1 sjalotje
1 eetlepel margarine
1 deciliter droge wijn
zout
1 theelepel bonenkruid
1 pot witte bonen (nettogewicht 340 gram)
4 radijsjes
4 takjes peterselie
75 gram gepelde walnoten
1½ eetlepels wittewijnazijn
½ eetlepel Franse mosterd
versgemalen peper
4½ eetlepels olie


Sperziebonen wassen en afhalen. In stukjes van 1 centimeter snijden. Sjalotje pellen en snipperen. In pan margarine verhitten. Sjalotje en sperziebonen 1 minuut zachtjes bakken. Toevoegen: wijn, zout en bonenkruid. Met deksel schuin op pan sperziebonen in 10 minuten zachtjes gaarstoven. Intussen in zeef witte bonen laten uitlekken. Van radijsjes blad en worteltjes verwijderen. (Met blitzhakker) radijsjes heel fijnhakken. In kopje peterselie fijnknippen. Walnoten halveren. Witte bonen door sperziebonen scheppen en 3 minuten mee warmen. Intussen in kommetje doen: azijn, mosterd, zout, peper en olie. Tot sausje roeren. Radijs en peterselie erdoor roeren. Bonenmengsel overdoen in schaal en sausje erover schenken. Walnoten erdoor scheppen.
Lekker met grof volkorenbrood.

2 personen

voedingswaarde : 725 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip november 1987