woensdag 9 november 2016

Vis-venkelschotel met olijven

VIS-VENKELSCHOTEL MET OLIJVEN

300 gram schelvisfilet
1½ theelepel viskruiden met zout
½ eetlepel citroensap
500 gram venkel
zout
1 zakje Hollandaisesaus
1½ deciliter droge witte wijn
2 tomaten
10 zwarte olijven


Vis onder koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met 1 theelepel viskruiden. Besprenkelen met citroensap. Laten uitlekken. Venkel wassen. Stronk en steeltjes verwijderen. Mooi venkelgroen achterhouden. Venkel in reepjes snijden. In pan met weinig water en zout, venkel in 15 minuten gaarkoken. Intussen in kopje venkelgroen fijnknippen. In steelpan Hollandaisesaus maken met 1½ deciliter wijn en 1½ deciliter water volgens gebruiksaanwijzing. Venkelgroen erdoor roeren. Tomaten inkruisen. Onderdompelen in kokend water en ontvellen. In partjes snijden. Zaadjes verwijderen. Ovenschotel invetten. Venkel afgieten. In ovenschotel scheppen. Vis op venkel leggen. Tomaten en olijven erover verdelen. Saus erover schenken. met aluminiumfolie afdekken. Tot gebruik in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 225°C. In midden van oven vis-venkelschotel in 15 minuten heet laten worden. Folie verwijderen. Lekker met gekookte aardappel.

2 personen

voedingswaarde : 260 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip november 1987