zaterdag 12 november 2016

Pastasalade met honingdressing

PASTASALADE MET HONINGDRESSING

500 gram pasta (spaghetti, tagliatelle of macaroni)
1 krop rode sla
2 rode paprika’s
1 gele paprika
1 courgette
(1 rode peper)
3 blikjes zalm, krab, garnalen of tonijn
raspsel van 1 citroen
peper
zout

DRESSING
3 eetlepels (appel)azijn
6 eetlepels yoghurt
6 theelepels vloeibare honing
peper
zout


Kook de pasta al dente (beetgaar) en spoel ze af met koud water. Snijd de gewassen sla in repen. Maak de paprika’s en de peper schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd ze in heel dunne reepjes. Snijd de courgette in plakjes. Kook deze 1 minuut in kokend water en laat ze afkoelen. Laat de blikjes vis naar keuze uitlekken, verwijder velletjes en graten en meng de vis met de geraspte citroenschil, peper en zout door de salade. Maak de dressing door de ingrediënten te vermengen en schep deze luchtig door de salade.

8 personen

voedingswaarde : 350 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Boodschappen november / december 1991