zaterdag 12 november 2016

Paddenstoelenragout

PADDENSTOELENRAGÔUT

400 gram champignons
400 ram oesterzwammen
200 gram shiitakes (of extra champignons en oesterzwammen)
75 gram boter of plantaardige margarine
peper
zout
6 deciliter groentebouillon
60 gram maïzena
2 deciliter witte wijn
4 deciliter slagroom
citroensap
300 gram blauwe druiven
paar takjes peterselie


Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd ze in niet te kleine stukken. Verhit de boter en bak de paddenstoelen tot ze vocht loslaten. Strooi er peper en zout naar smaak overheen en schenk de groentebouillon erbij. Maak de maïzena aan met een beetje witte wijn en voeg dit al roerende toe aan de paddenstoelen. Laat de maïzena even garen en schenk de rest van de witte wijn en de slagroom erbij. Breng de ragout op smaak met zout, peper en citroensap. Voeg op het laatst de druiven toe. Doe de warme ragout in een vuurvaste schaal en zet deze op een rechaud op de buffettafel. Garneer met fijngeknipte peterselie.
Serveren: Met rijst (heel mooi in een ringvorm en de ragout in het midden) en een salade van veld- of krulsla, tomaat en augurkjes.

8 personen

voedingswaarde : 320 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Boodschappen november / december 1991