zaterdag 23 juli 2016

Tonijn met gemberdressing (Californië, Verenigde Staten)

TONIJN MET GEMBERDRESSING

400 gram tonijn, in dunne plakken
1 middelgrote rijpe avocado
400 gram gemengde groene slasoorten (frisée, rucola, radicchio, waterkers)
1 rode ui, in plakjes
2 tomaten, ontveld, ontzaad, in reepjes

DRESSING
1 kleine sjalot, in plakjes
2 centimeter gemberwortel, gehakt
4 eetlepels lichte sojasaus
4 eetlepels limoensap
4 eetlepels olijfolie
peper


Meng de sjalot, gember, sojasaus, het limoensap en een paar slagen peper in een kom. Spatel langzaam de olijfolie erdoor en zet de dressing apart. Marineer de tonijnplakken kort in de gemberdressing. Maak de slasoorten aan met de dressing en schik ze op een schaal. Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kwarten en snijd deze weer in 4 dunne plakjes. Maak de salade op met de gemarineerde tonijn, de avocado, rode ui en tomaatreepjes.

4 personen

gebied : Californië, Verenigde Staten
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Wining & Dining 2001/3