zaterdag 23 juli 2016

Pumpkin Soup (Canada)

PUMPKIN SOUP (POMPOENSOEP)

2 uien
2 bosuitjes
1 kilogram pompoen
2 eetlepels boter of margarine
1 kippenbouillontablet
¼ liter slagroom
zout
peper
worcestershiresaus
3 tomaten
2 takjes peterselie


Ui pellen en snipperen. Van bosuitjes lelijk blad en worteltjes verwijderen. Wassen. Uitjes met stengels in stukjes snijden. Pompoen dik schillen en zacht binnenste en pitjes verwijderen. In stukjes snijden. In pan boter verhitten. Ui en bosui 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: pompoen, ½ liter water en bouillontablet. Met deksel op pan 10 minuten zachtjes koken. Helft van slagroom erdoor roeren. Zonder deksel op pan in nog 15 minuten zachtjes gaarkoken. Op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels worcestershiresaus. Intussen tomaten onderdompelen in kokend water. Ontvellen. 3 Tomaten halveren en pitjes verwijderen. Van 1 tomaat 4 plakjes snijden. Rest van tomaten in stukjes snijden. Boven andere pan soep met stukjes tomaat door zeef wrijven.
Soep in 7 minuten door en door verwarmen. Rest van slagroom erdoor roeren. 1 Minuut mee warmen. In 4 diepe borden plak tomaat leggen. Soep erover verdelen. Peterselie erboven fijn knippen.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 50 / 10 minuten

gebied : Canada
gerechtsoort : soep

bron : Tip juli 1988