zaterdag 23 juli 2016

Sweet-Sour Rabbit (Canada)

SWEET-SOUR RABBIT (ZOETZUUR KONIJN)

4 eetlepels bloem
2 eetlepels maïzena
1 kilogram wild konijndelen
zout
peper
40 gram boter of margarine
1 deciliter azijn
1 blik ananasstukjes (nettogewicht 567 gram)
1 groene paprika
100 gram suiker


In diep bord bloem strooien. Konijn inwrijven met zout en peper. Door bloem wentelen. Overtollig bloem eraf schudden. In grote braadpan helft van boter verhitten. Helft van konijn in 7 minuten rondom lichtbruin bakken. Uit pan scheppen. Aan bakvet rest van boter toevoegen en verhitten. Op zelfde manier rest van konijn lichtbruin bakken. Andere helft van konijn terugdoen in braadpan. Azijn toevoegen. Ananassap erboven afgieten. ½ Theelepel zout erover strooien. Met deksel op pan, konijn in 1 uur zachtjes gaar laten worden. Intussen paprika wassen. Halveren en zaadlijsten verwijderen. Paprika in stukjes snijden. In kommetje maïzena met 2 eetlepels koud water tot glad papje roeren. Suiker erdoor roeren. Suiker erdoor roeren. Paprika en ananasstukjes door konijn scheppen. Nog 5 minuten zachtjes mee warmen. Konijn uit pan scheppen. Al roerende maïzenamengsel door stoofvocht roeren. Blijven roeren tot gebonden saus. Konijn erdoor scheppen.
Konijn in 10 minuten zachtjes heet laten worden.

4 personen

voedingswaarde : 645 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 75 / 10 minuten

gebied : Canada
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip juli 1988