SPERZIEBONEN MET PAPRIKA
300 gram sperziebonen
½ rode paprika
½ gele paprika
1 teentje knoflook
1½ eetlepel zure room
½ eetlepel tomatenketchup
zout
2 takjes bonenkruid
½ theelepel rozemarijnnaaldjes
1 takje selderij
Sperziebonen wassen. Afhalen en eventueel doormidden snijden. Paprika’s wassen. Zaadlijsten verwijderen. In stukjes snijden. Knoflook pellen. In stukjes snijden. In kommetje zure room en tomatenketchup tot sausje roeren.
In pan weinig water en zout aan de kook brengen. Toevoegen: sperziebonen, knoflook, bonenkruid en rozemarijn. 10 Minuten koken. Paprika toevoegen. In nog 10 minuten sperziebonen zachtjes gaarkoken. Afgieten. Bonenkruid verwijderen. Sausje toevoegen. Omschudden. Overdoen in schaal. Selderij erboven fijn knippen.
2 personen
voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip juli 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten