zaterdag 23 juli 2016

Sperziebonen met paprika

SPERZIEBONEN MET PAPRIKA

300 gram sperziebonen
½ rode paprika
½ gele paprika
1 teentje knoflook
1½ eetlepel zure room
½ eetlepel tomatenketchup
zout
2 takjes bonenkruid
½ theelepel rozemarijnnaaldjes
1 takje selderij


Sperziebonen wassen. Afhalen en eventueel doormidden snijden. Paprika’s wassen. Zaadlijsten verwijderen. In stukjes snijden. Knoflook pellen. In stukjes snijden. In kommetje zure room en tomatenketchup tot sausje roeren.
In pan weinig water en zout aan de kook brengen. Toevoegen: sperziebonen, knoflook, bonenkruid en rozemarijn. 10 Minuten koken. Paprika toevoegen. In nog 10 minuten sperziebonen zachtjes gaarkoken. Afgieten. Bonenkruid verwijderen. Sausje toevoegen. Omschudden. Overdoen in schaal. Selderij erboven fijn knippen.

2 personen

voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip juli 1988

Geen opmerkingen: