zaterdag 23 juli 2016

Scandinavische groentesoep met garnalen (Scandinavië)

SCANDINAVISCHE GROENTESOEP MET GARNALEN

4 bospeentjes, in dunne plakjes
100 gram verse doperwten, gedopt
1 aardappel, geschild, in blokjes
100 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
600 milliliter visfond
120 milliliter room
1 ei, het eigeel
125 gram kleine garnalen, gepeld
1 eetlepel dille, gehakt
1 theelepel droge sherry
2 takjes dille voor de garnering
zout
peper


Doe de bospeen, doperwten, aardappel en sperziebonen in een grote steelpan en schenk de visfond erbij. Kook de groente in ongeveer 7 minuten zacht. Meng in een kleine schaal de room met het eigeel. Roer beetje bij beetje 100 milliliter van het groentemengsel door het roommengsel. Voeg het roommengsel toe aan het groentemengsel in de steelpan. Verhit de soep al roerende 1 minuut (niet laten koken!). Voeg de garnalen toe en laat de soep ongeveer 1 minuut sudderen tot de garnalen roze zijn. Voeg de gehakte dille toe met zout, peper en sherry. Verdeel de soep over 4 soepkommen en garneer met een takje dille.

4 personen

gebied : Scandinavië
gerechtsoort : soep

bron : Wining & Dining 2001/3