zaterdag 23 juli 2016

Maiskolf met kervelboter

MAÏSKOLF MET KERVELBOTER

4 maiskolven
1 pakje gezouten boter (125 gram)
¾ eetlepel limoensap
1 sjalotje
8 takjes kervel
versgemalen peper
2 eetlepels olie


Maiskolven 5 minuten koken. Afgieten. Laten afkoelen. Halveren. Boter met limoensap zacht roeren. Boven boter sjalotje raspen. Kervel erboven fijnknippen. Door elkaar roeren. Op smaak brengen met peper. Boter tot rolletje vormen. In aluminiumfolie verpakken. In koelkast laten opstijven.
Boter in plakjes snijden. Op ingevet rooster maiskolven leggen. Met olie bestrijken. In 8 minuten goudbruin grilleren. Af en toe keren. Op schaal leggen. Op maiskolf plakjes boter leggen.

8 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip juli 1990

Geen opmerkingen: