MAÏSKOLF MET KERVELBOTER
4 maiskolven
1 pakje gezouten boter (125 gram)
¾ eetlepel limoensap
1 sjalotje
8 takjes kervel
versgemalen peper
2 eetlepels olie
Maiskolven 5 minuten koken. Afgieten. Laten afkoelen. Halveren. Boter met limoensap zacht roeren. Boven boter sjalotje raspen. Kervel erboven fijnknippen. Door elkaar roeren. Op smaak brengen met peper. Boter tot rolletje vormen. In aluminiumfolie verpakken. In koelkast laten opstijven.
Boter in plakjes snijden. Op ingevet rooster maiskolven leggen. Met olie bestrijken. In 8 minuten goudbruin grilleren. Af en toe keren. Op schaal leggen. Op maiskolf plakjes boter leggen.
8 personen
voedingswaarde : 200 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip juli 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten