zaterdag 23 juli 2016

Scalloped Cellery with Tomato (Canada)

SCALLOPED CELLERY WITH TOMATO (GEBAKKEN BLEEKSELDERIJ MET TOMAAT)

1 sjalotje
1 struik bleekselderij (750 gram)
3 tomaten
6 cream crackers
40 gram boter of margarine
zout
peper
1 theelepel suiker
1 takje peterselie


Sjalotje pellen en fijn snipperen. Van bleekselderij stronk en blad verwijderen. Wassen (en draden eraf trekken). In stukjes snijden. Tomaten wassen. Halveren en pitjes verwijderen. In stukjes snijden. Crackers aan beide kanten besmeren met 2 eetlepels boter. Lage ovenschotel (inhoud ¾ liter) invetten.
Oven voorverwarmen op 200°C. Intussen in pan rest van boter verhitten. Sjalot en bleekselderij toevoegen. Met deksel op pan, bleekselderij in 10 minuten bijna gaarkoken. Toevoegen: tomaat, zout, peper en suiker. Nog 5 minuten meestoven. Overdoen in ovenschotel. Crackers erboven verkruimelen. In midden van oven, schotel in 15 minuten goudbruin laten kleuren. Uit oven peterselie erboven fijn knippen.

4 personen

voedingswaarde : 195 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 45 / 30 minuten

gebied : Canada
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip juli 1988

Geen opmerkingen: