zaterdag 23 juli 2016

Blueberry Pie (Canada)

BLUEBERRY PIE (BOSBESSEN-ROOMTAART)

175 gram bloem
zout
1 eetlepel witte basterdsuiker
75 gram boter of margarine
200 gram Mon Chou
7 eetlepels suiker
¼ liter slagroom
400 gram blauwe bessen
2 eetlepels citroensap
1 zakje taartengeleipoeder (helder)


In kom doen: 150 gram bloem, ½ theelepel zout, basterdsuiker en boter. Met 2 messen boter door bloem snijden tot erwtjesgrootte. 5 Eetlepels koud water erdoor mengen. Met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. 30 Minuten afgedekt in koelkast leggen. Intussen in kommetje Mon Chou met 2 eetlepels suiker fijnprakken. In kom slagroom met 2 eetlepels suiker half stijfkloppen. Mon Chou erdoor kloppen of goed erdoor roeren. In zeef bessen afspoelen. Laten uitlekken. Oven voorverwarmen op 200°C. Lage taartvorm (24 centimeter doorsnede) invetten. Aanrecht en deegroller bestuiven met rest van bloem. Deeg uitrollen tot ronde lap, 2 centimeter groter dan vorm. Hiermee vorm bekleden met opstaande rand. Met vork gaatjes in deeg prikken. 1 Richel onder midden van oven, taartbodem in 15 minuten goudbruin en gaar bakken. Tot lauw laten afkoelen. Taartbodem uit vorm nemen en op taartrooster zetten. In pan doen: bessen, 1 deciliter water, 3 eetlepels suiker en citroensap. 10 Minuten zachtjes koken. Regelmatig roeren. Eventueel extra suiker toevoegen. Intussen Mon Choumengsel over taartbodem uitsmeren. In kommetje taartengeleipoeder vermengen met 1 eetlepel koud water. Mengsel door bessen roeren. Nog 1 minuut meekoken volgens gebruiksaanwijzing. Over taartbodem verdelen. Taart in 1 uur koud laten worden.
Taart op platte schaal zetten. In 10 punten snijden.

10 personen

voedingswaarde : 325 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd / wachttijd : 60 / 5 / 60 minuten

gebied : Canada
gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip juli 1988