woensdag 22 juni 2016

Zucchini Deliziosa (Italië)

ZUCCHINI DELIZIOSA (FIJNE COURGETTES)

4 middelgrote courgettes
4 eetlepels boter of margarine
1 ui
2 knoflookteentjes
2 eetlepels azijn
1 kopje witte wijn
1 kopje slagroom
4 tomaten
1 bosje oregano
½ theelepel zout
¼ theelepel witte peper
1 mespunt suiker


Courgettes wassen en in dunne plakken snijden. Boter in een pan smelten en fijngehakte ui en knoflookteentjes hierin glazig fruiten. Courgetteplakjes toevoegen en kort mee fruiten. Azijn, witte wijn en room toevoegen. Deksel op pan en bij matige hitte 5 minuten zachtjes stoven. Tomaten ontvellen, ontpitten, in kleine stukjes snijden en met gehakte oregano bij de courgettes voegen. Op smaak afmaken met zout, peper en suiker. Met deksel op pan nogmaals 5 minuten zachtjes laten koken en direct serveren.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Italiaanse keuken / Velio Pifferi