woensdag 22 juni 2016

Brodetto dell'Adriatico (Abruzzen, Italië)

BRODETTO DELL’ADRIATICO

Brodetto dell’Adriatico is een soort maaltijdsoep, die men met enige varianten in de vissoorten ook in Nederland wel kan maken.

1 ui
olijfolie
1 glas witte wijn
3 of 4 gepelde tomaten
visbouillon of water
zout
peper
1 teentje knoflook
fijngehakte peterselie
fijngehakte selderij
1 ½ kilogram gemengde, goed verse vis (bijvoorbeeld inktvis, aal, tarbot, tong, rode poon en schaal- en schelpdieren)


In een flinke pan eerst een ui fruiten in een bodempje olijfolie. Als de ui begint te kleuren een glas witte wijn toevoegen en vervolgens 3 of 4 gepelde tomaten, wat visbouillon of water, zout en peper. Daarna een teentje knoflook, dat er na 10 minuten pruttelen weer uitgaat. Fijngehakte peterselie en selderij op deze saus strooien. Hier bovenop de schoongemaakte en in stukken gesneden vis leggen (de hardere soorten eerst). Visbouillon toevoegen, zodat de vis bijna bedekt is en op een hoog vuur 20 minuten laten koken. Controleren of er genoeg zout en peper in zit; desgewenst een bouillonblokje toevoegen. Serveren met geroosterd brood en een droge witte Italiaanse wijn.

4 personen

gebied : Abruzzen, Italië
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Italiaanse wijnen / Joost Reuten

Geen opmerkingen: