woensdag 22 juni 2016

Fagioli al Fiasco (Toscane, Italië)

FAGIOLI AL FIASCO

350 gram witte bonen
2 teentjes knoflook
5 eetlepels olijfolie
enkele blaadjes salie
zout
peper


De bonen 12 uur in koud water weken. Een Chianti-fles ontdoen van het omhulsel van stro en goed schoonspoelen. De geweekte bonen met het gehakte knoflook en de blaadjes salie in de fles doen. De fles slechts voor driekwart vullen, zodat de bonen kunnen uitzetten. De olijfolie in de fles doen en water bijvullen, zodat de bonen onder water staan. De fles met een plukje stro of watten luchtig afsluiten, zodat er stoom kan ontsnappen. De fles boven gloeiende houtskool as of in een vrij warme oven (190°C) in 3 uur gaar laten worden. In een voorverwarmde schaal schudden en met zout, versgemalen peper en nog wat olijfolie opdienen. Eventueel te veel kookvocht uiteraard afgieten.

4 personen

gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Italiaanse wijnen / Joost Reuten