woensdag 22 juni 2016

Pere Ripiene (Lombardije, Italië)

PERE RIPIENE (PEREN GEVULD MET GORGONZOLAKAAS)

4 kleine rijpe peren
1 eetlepel citroensap
600 gram Gorgonzolakaas op kamertemperatuur
2 eetlepels ongezouten zachte boter
2 eetlepels gehakte walnoten, pistaches of pijnboompitten


Schil de peren met een klein scherp mes, snijd ze doormidden en zorg dat aan beide helften een stukje van de steel blijft zitten. Verwijder de klokhuizen en schep met een eetlepel wat vruchtvlees uit elke helft. Om te voorkomen dat het vruchtvlees bruin verkleurt elk stuk van binnen en van buiten met een kwastje met citroen inwrijven. Roer de Gorgonzola met de zachte boter tot room door ze met een houten lepel tegen de zijkanten van een kleine kom te slaan, tot de massa zacht en luchtig is. Vul de holtes van de peren met 1 eetlepel van het kaas-botermengsel en druk dan voorzichtig twee peerhelften op elkaar. Rol de peren door de gehakte noten en leg ze op een schaal. Leg de peren ongeveer 2 uur in de koelkast tot de vulling stevig is.

4 personen

gebied : Lombardije, Italië
gerechtsoort : nagerecht

bron : In de Italiaanse keuken / Waverley Root