woensdag 22 juni 2016

Pizza - Deegvariatie IV (Italië)

PIZZA - DEEGVARIATIE IV

450 gram grof gemalen volkorenmeel
1 eetlepel bruine suiker
1 theelepel zout
½ theelepel koriander
½ theelepel kardemom
½ theelepel venkel
30 gram verse gist of 1½ zakje gedroogde
¼ liter lauwwarm water
1 eetlepel olijfolie


Bloem in een kom zeven. Suiker, zout en kruiden erdoor mengen, een kuiltje maken. Gist hierin brokkelen en lauwwarm water erbij gieten, afgedekt op een warme plaats laten rijzen. Olie toevoegen en van het geheel een soepel deeg kneden. Bal van vormen, kruislings insnijden, met wat bloem bestuiven en ongeveer 30 minuten laten rijzen. Na het rijzen het deeg nogmaals goed kneden en daarna uitrollen. Deeg op een ingevet bakblik leggen. Rand wat naar boven drukken, deze moet wat hoger zijn dan de bodem. Naar smaak met vulling beleggen en in een voorverwarmde oven bij een temperatuur van 220°C 20 tot 25 minuten bakken.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Italiaanse keuken / Velio Pifferi