vrijdag 29 augustus 2014

Viskerrie zwart (Sri Lanka)

VISKERRIE ZWART

1 pond koolvis
2 uien
6 teentjes knoflook
2 groene Spaanse pepers
1 eetlepel kerriepoeder
6 kleine stukken goraka
2 theelepels cayennepeper
klein stukje verse kaneel
klein stukje verse gember
sap van 1 citroen
enkele laurierbladeren
enkele stukjes rampé
enkele stukjes sereh
zout naar smaak


Was de vis en snij hem in kleine stukken. Laat de goraka 1 uur weken en stamp deze met de knoflook en de gember fijn tot een massa. Leg de vis met alle ingrediënten in een pan en voeg 1 kopje water toe. Laat het gerecht op een lage vlam zolang koken tot het water verdampt is. Meng de ingrediënten door zo nu en dan de pan te schudden (roer nooit in het gerecht, omdat dan de stukken vis uit elkaar vallen). Het gerecht kan worden opgediend als de vis bijna droog is.

6 personen

gebied : Sri Lanka
gerechtsoort : visgerecht

bron : Aartappel en kiribat : Ceylonees koken en eten / Eileen Candappa en Harry Haas

Geen opmerkingen: