vrijdag 29 augustus 2014

Kruidige krieltjes (Sri Lanka)

KRUIDIGE KRIELTJES

450 gram krieltjes of kleine nieuwe aardappelen
1 theelepel mosterdzaad
½ theelepel chilipoeder
2 theelepels gemalen korianderzaad
1 theelepel gemalen kurkuma
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel verse koriander, fijngehakt
olie
zout


Kook eerst de krieltjes in 10 - 15 minuten gaar, afhankelijk van de grootte. Giet ze af. Verhit ondertussen de olie in een wok of koekenpan en fruit de mosterdzaadjes enkele minuten tot ze beginnen te springen. Voeg de aardappelen toe en blijf gedurende 5 minuten geregeld roeren. Bestrooi de krieltjes nu met de kruiden. Laat ze nog 10 minuten zachtjes bakken in de pan. Besprenkel ze met de citroensap en dien ze op.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 5 / 25 minuten

gebied : Sri Lanka
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells

Geen opmerkingen: