vrijdag 29 augustus 2014

Machchi Ka Sada Salan (Karachi, Pakistan)

MACHCHI KA SADA SALAN

4 stukken gefileerde vis (bijvoorbeeld kabeljauw) van 4 - 5 centimeter
3 teentjes knoflook, grof gehakt
stukje verse gember van 3 centimeter, grof gehakt
2 ontpitte, fijngesneden groene chilipepers
1 theelepel rode of cayennepeper
1 theelepel geelwortelpoeder
zout naar smaak
3 eetlepels olie
3 middelgrote uien, fijn gesneden
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 citroen, in partjes


Pureer de knoflook met de gember en de groene pepers met wat water in een keukenmachine tot een pasta. Meng vervolgens de rode peper, geelwortel en het zout er door. Smeer de stukken vis zorgvuldig in met deze specerijenpasta en laat de pasta 20 - 30 minuten in de vis trekken. Verhit intussen de olie in een ondiepe pan en fruit daarin de uien geel. Voeg vervolgens de gemarineerde stukken vis toe en bak deze dan snel aan beide kanten. Giet dan water erbij, breng weer aan de kook, sluit de pan goed af, draai het vuur zo laag mogelijk en laat dan nog 10 - 15 minuten koken. Dan zijn de stukken vis gaar, maar vallen nog niet uit elkaar, en is het meeste water verdampt. Serveer heet, bestrooid met peterselie en gegarneerd met partjes citroen.
Eierkerrie, tomatensalade en gele rijst passen goed bij dit gerecht.

4 personen

gebied : Karachi, Pakistan
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders

Geen opmerkingen: