vrijdag 29 augustus 2014

Machi Chi Ke Seekhkebabs (Pakistan)

MACHI CHI KE SEEKHKEBABS (GEGRILDE VISKEBABS)

500 gram gefileerde witte vis, bijvoorbeeld kabeljauw, in blokjes van 3 x 3 centimeter
sap van een ½ citroen
2 eetlepels yoghurt
1 grote ui, fijn gesneden
1 grote ui, grof gesneden
1grote teen knoflook, grof gesneden
stukje verse gember van 2½ centimeter, grof gehakt
1 ontpitte groene chilipeper
1 theelepel komijnpoeder
zout naar smaak
2 theelepels garam masala
1 theelepel kerriepoeder
1 mespunt rode peper (of meer, naar wen)
2 eetlepels olie
2 citroenen in partjes
1 grote ui, in ringen


Bereid de marinade als volgt: pureer de grof gehakte ui, knoflook, gember en groene peper in een keukenmachine met de yoghurt, 1 eetlepel olie, het citroensap en de rest van de specerijen tot een gladde pasta. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de fijngesneden ui ongeveer 10 minuten geel, wrijf ze met de olie tot een pasta en roer ze door de marinade. Giet de marinade over in een platte, vuurvaste schaal en wentel de blokjes vis daar doorheen. Laat ongeveer 4 uur marineren.
Grilleer of rooster de blokjes vis met de marinade in de schaal onder de grill of in de oven gedurende 15 - 20 minuten. Dien deze kebab heet op in de vuurvaste schaal.

4 personen

gebied : Pakistan
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders

Geen opmerkingen: