vrijdag 29 augustus 2014

Machi Masala (Lahore, Pakistan)

MACHCHI MASALA (WITTE VIS IN TOMATENSAUS UIT LAHORE)

½ kilogram gefileerde witte vis, bijvoorbeeld kabeljauw, tarbot, heilbot of zeewolf
2 eetlepels olie
2 theelepels komijnzaadjes
1 theelepel mosterdzaadjes
2 grote uien, fijn gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
Stukje verse gember van 3 centimeter, grof gehakt
1 ontpitte, fijngesneden groene chilipeper
1 theelepel geelwortelpoeder
½ - 1 theelepel rode peper (naar smaak)
1 theelepel garam masala
zout naar smaak
1 blik Italiaanse tomaten (à 400 gram)
2 eetlepels fijngehakte peterselie


Snijd de gefileerde en droog gedepte vis in stukken van 3 centimeter. Laat de komijn- en mosterdzaadjes even in kokend hete olie poffen en voeg dan de uien, knoflook, gember en groene chilipeper toe. Fruit al roerend 10 minuten tot de uien goed geel zijn. Voeg vervolgens geelwortel, rode peper, garam masala en zout toe. Fruit al roerend nog 1 minuut en voeg dan de in stukjes gesneden tomaten toe. Fruit nog 10 minuten onder geregeld roeren en voeg dan het tomatensap uit blik, 1 deciliter water en de stukken vis toe. Breng weer aan de kook, draai dan het vuur laag. Plaats een deksel op de pan en laat zachtjes koken tot de vis gaar is. Bestrooi met peterselie en serveer heet, bij chapati’s, paratha’s, stokbrood of plat Turks pitabrood, met eventueel nog een eierkerrie en een tomaten-uiensalade. Ook een gekookt groentegerecht past er goed bij.

4 personen

gebied : Lahore, Pakistan
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders

Geen opmerkingen: