vrijdag 29 augustus 2014

Pyazwale Sookhe Aloo (Pakistan)

PYAZWALE SOOKHE ALOO (GEBAKKEN GEPUREERDE AARDAPPELEN MET UIEN)

6 middelgrote gekookte, gepureerde aardappels
5 eetlepels olie
1 mespunt asafoetida
1 theelepel komijnzaadjes
5 theelepels zwarte mosterdzaadjes
1 - 2 gedroogde rode pepertjes (lomboks)
1 grote grof gesneden ui
1 theelepel geelwortelpoeder
zout naar smaak
2 theelepels garam masala
2 eetlepels citroensap


Verhit de olie, voeg de asafoetida, komijn- en mosterdzaadjes en de rode pepers toe. Als de zaadjes beginnen te poffen en de pepertjes beginnen te verkleuren, voeg dan de uien en de geelwortel toe. Als de uien bruin beginnen te worden, voeg dan aardappelpuree, zout, garam masala en citroensap toe. Roer, meng en braad nog 7 minuten en serveer in een voorverwarmde schaal, bijvoorbeeld met chapati’s of paratha’s en kebabs.

Een variatie op dit gerecht: kook de aardappelen bijna gaar en snijd ze in blokjes en vervolg verder het recept; alleen als de blokjes aardappel toegevoegd zijn, roer (of beter, schud) de pan voorzichtig, om de stukjes aardappel zo min mogelijk te verkruimelen.

6 personen

gebied : Pakistan
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Pakistaanse keuken / Y. A. Coenders

Geen opmerkingen: