vrijdag 29 augustus 2014

Viskerrie (Sri Lanka)

VISKERRIE

1 pond kabeljauw
2 uien
4 teentjes knoflook
1 citroen
2 groene Spaanse pepers
2 theelepels tomatenpuree
2 theelepels kerriepoeder
2 theelepels cayennepeper
¼ theelepel koenirpoeder
stukje gemberwortel
stukje kaneel
enkele laurierbladeren
olie of margarine
zout


Was de vis en snijd hem in vrij grote stukken. Snij de uien en de knoflook fijn en bak ze bruin in hete olie. Voeg vervolgens eerst de kaneel, de laurierbladeren en de fijngesneden gember toe, en daarna de overige ingrediënten alsmede de vis. Laat het geheel op een middelgrote vlam gaar sudderen. Als de vis gaar is, het gerecht op een laag vuur nog 15 minuten laten doorsudderen.

4 personen

gebied : Sri Lanka
gerechtsoort : visgerecht

bron : Aartappel en kiribat : Ceylonees koken en eten / Eileen Candappa en Harry Haas

Geen opmerkingen: