TAGLIATELLE MET GARNALEN
zout
75 gram tagliatelle
2 tomaten
1 sjalotje
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel droge witte wijn
3 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels Italiaanse kruiden
peper
suiker
150 gram garnalen
In pan met ruim water en zout tagliatelle beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen tomaten wassen en in plakjes snijden. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In pan olie verhitten en sjalot 3 minuten zachtjes bakken. Tomatenketchup, wijn, crème fraîche en 1 eetlepel kruiden toevoegen en geheel al roerend aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout, peper en mespunt suiker. 50 Gram garnalen achterhouden, rest door saus scheppen en 1 minuut zachtjes meewarmen. Tomaatplakjes lang rand van bord leggen. Rest van kruiden erover strooien. Tagliatelle op midden van bord scheppen. Saus op tagliatelle scheppen. Achtergehouden garnalen erover verdelen. Direct serveren.
1 persoon
voedingswaarde : 710 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : AllerHande januari 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten