KÄSESCHNITTE MIT ZWIEBELN (KAASBROODJE MET UIEN)
2 grote uien
40 gram boter
1 theelepel tijm
1 ciabatta
vers gemalen zwarte peper
200 gram Appenzeller of Gruyère
1 deciliter droge witte wijn
4 kleine zoetzure augurkjes
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit 20 gram boter in een koekenpan en fruit de uien met de tijm zachtjes glazig. Vet een lage ovenschaal royaal in met de rest van de boter. Snijd de ciabatta in plakken en leg ze dicht tegen elkaar in de schaal. Verdeel de uiringen erover en maal er royaal peper boven. Snijd de kaas in plakjes en leg ze dakpansgewijs over de ui. Sprenkel de wijn erover en maal er nog wat peper boven. Schuif de schaal in de oven en laat de kaas in 25 – 30 minuten smelten. Snijd de augurkjes in waaiertjes en leg ze op de kaas.
4 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Zwitserland
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Menu 31 januari 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten