GEGRILDE WITLOF OP TOAST
2 stronkjes witlof
1 eetlepel (olijf)olie
4 gedroogde tomaten in olie
4 sneetjes Grieks landbrood
1 plak zachte geitenkaas (125 gram)
3 eetlepels olijf-balsamicodressing
(1 eetlepel olie om in te vetten)
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Witlof schoonmaken, wassen en in lengte halveren. Schaal invetten. Witlof bestrijken met olie. Witlof met snijkant naar boven in schaal leggen. Witlof 5 centimeter onder hete grill in 5 minuten bruin roosteren. Intussen gedroogde tomaten in reepjes snijden en door dressing roeren. Brood in broodrooster bruin roosteren.
Toast op twee borden leggen. Witlof erop leggen. Geitenkaas boven witlof verkruimelen en dressing erover scheppen.
2 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : AllerHande januari 1999
maandag 22 januari 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten