GEVULD BROOD MET RAGOUT VAN ZEEFRUIT
200 gram sperziebonen (uit blik)
½ bos lente-uitjes, fijngesneden
1 afgestreken theelepel mosterd
1 theelepel tomatenpuree
1 eetlepel boter of margarine
5½ deciliter melk
50 gram instant aardappelpureepoeder
50 gram cheddarkaas, geraspt
300 gram gemengde zeevruchten
1 klein rond brood
Sperziebonen in weinig water gaar koken volgens aanwijzingen op verpakking, laten uitlekken. Lente-ui met mosterd in boter 2 minuten bakken. Tomatenpuree en sperziebonen toevoegen, 1 minuut meebakken. Melk toevoegen en aan de kook brengen. Vuur temperen, aardappelpureepoeder erdoor roeren en blijven roeren tot geheel is opgenomen. Kaas en zeevruchten toevoegen en 2 – 3 minuten zachtjes verwarmen – niet laten koken. Ondertussen van brood kap afsnijden en brood zó uithollen, dat rand van 2 centimeter dik overblijft. Ragout in broodbol scheppen en direct serveren.
2 personen
voedingswaarde : 645 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair januari 1997
maandag 22 januari 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten