KOMKOMMERSALADETAART
1 komkommer (500 gram)
8 blaadjes witte gelatine
½ citroen
¼ liter magere Bulgaarse yoghurt
1 zakje mix voor sladressing tuinkruiden (Duyvis)
1 bak aardappelsalade à 500 gram
1½ deciliter slagroom
zout
peper
2 theelepels suiker
20 toefjes peterselie
Komkommer wassen. Boven kom in plakjes schaven. In andere kom met ruim koud water gelatine in 10 minuten laten weken. Citroen uitpersen (2 eetlepels sap). In steelpan citroensap verhitten. Van vuur nemen. Gelatine goed uitknijpen en in citroensap oplossen. Laten afkoelen. Aan komkommer toevoegen: gelatine, yoghurt, kruiden voor sla en aardappelsalade. Door elkaar roeren. In andere kom slagroom stijfkloppen. Hierdoor komkommermengsel scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Springvorm met doorsnede van 22 centimeter omspoelen met koud water. Komkommermengsel erin doen. Bovenkant gladstrijken. In koelkast in 2 uur laten opstijven.
Rand van springvorm verwijderen. Taart op schaal leggen. Midden van taart en rand van schaal garneren met toefje peterselie.
6 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 25 / 120 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip januari 1984
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten