RIJSTSALADE MET TAHOE
Een salade van rijst, roergebakken groenten, tofu en kroepoek. De dressing van onder anderen sojasaus, sherry en walnootolie heeft een heerlijke nootachtige smaak.
165 gram wilde & witte rijst
zout
versgemalen peper
3 lente-uitjes, schuin in stukjes
1 rode paprika, in blokjes
3 eetlepels arachideolie
80 gram shiitake, in plakjes
2 stengels bleekselderij, schuin in dunne plakjes
1 blok tahoe (230 gram), in dunne plakken
1 – 2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels groentebouillon (van tablet)
2 eetlepels Japanse sojasaus
2 eetlepels sherry-azijn
2 eetlepels rijstwijn of droge sherry
2 eetlepels walnootolie
1 pak grote kroepoekplakken
2 eetlepels seroendeng
Rijst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking in water met zout gaar koken. Rijst laten afkoelen en mengen met lente-ui en paprika. Shiitake en bleekselderij in 1 eetlepel olie 2 minuten roerbakken en door rijst roeren. Plakken tahoe in 2 eetlepels olie in 3 – 5 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken en met sesamolie en wat zout bestrooien. Bouillon, sojasaus, sherryazijn, droge sherry en walnootolie mengen, op smaak brengen met zout en peper en door rijstmengsel roeren. Kroepoek in stukken breken. Rijstsalade op schaal scheppen. Kroepoek en tahoe erop stapelen en seroendeng erover strooien.
4 personen
voedingswaarde : 550 kcal p.p.
bereidings- / afkoeltijd : 30 / 30 minuten
gebied : China
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Tip Culinair januari 1999
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten