MINI-PASTEITJES MET HAMRAGOÛT
1 takje peterselie
15 gram boter
1 theelepel paprikapoeder
100 gram hamblokjes
6 mini-pasteibakjes
1 eetlepel maïzena
½ deciliter bouillon (van een blokje)
1 deciliter slagroom
100 gram doperwtjes (uit de diepvries)
zout
peper
Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de peterselie fijn. Verhit de boter en bak het paprikapoeder en de ham 5 minuten op laag vuur. Zet de pasteibakjes op een bakplaat en verwarm ze 5 minuten in de oven. Roer intussen de maïzena glad met de bouillon en roer dit met de slagroom door de ham. Blijf roeren totdat een gebonden saus ontstaat. Doe de erwtjes erbij en warm alles 5 minuten zachtjes door. Breng op smaak met zout en peper. Zet de pasteibakjes op 2 borden en schep de ragoût erin en ernaast. Strooi de peterselie erover.
2 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 12 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Menu 31 januari 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten