GEGRILLEERDE MOSSELSPIESJES MET MOSTERDSAUS
1 citroen
1 eetlepel olijfolie
vers gemalen peper
1 theelepel tijm
100 gram gekookte mosselen
1 courgette
1 eetlepel grove mosterd
2 eetlepels zure room
zout
Pers de citroen uit. Klop een dressing van 2 eetlepels citroensap, een ½ eetlepel olie, peper en de tijm. Schep de mosselen erdoor. Schaaf de courgette in de lengte in dunne plakken en halveer ze. Wikkel elke mossel in een plakje courgette en steek ze aan 6 satéstokjes. Roer een sausje van de mosterd met de zure room en een ½ eetlepel citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrijk de spiesjes dun met de rest van de olie en leg ze op de grillplaat. Rooster de spiesjes 10 centimeter onder de grill in 4 minuten bruin. Leg ze op 2 borden en geef de mosterdsaus er apart bij.
2 personen
voedingswaarde : 170 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 12 / 6 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Menu 3 januari 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten