maandag 22 januari 2024

Kipfilet in abrikozen-portsaus

KIPFILET IN ABRIKOZEN-PORTSAUS

200 gram gedroogde abrikozen
1 deciliter port
4 kipfilets à 125 gram
10 gram plantaardige margarine
2 deciliter bouillon
1 prei, in dunne ringen
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel tomatenpuree
30 gram pecannoten, gehakt


Abrikozen in port 5 minuten koken. Laten staan. Kipfilet in margarine aan beide kanten in 4 minuten bruin bakken. Port (van abrikozen) en bouillon bij kip schenken en nog 8 minuten zachtjes laten koken. Kip uit pan scheppen en warmhouden. In achtergebleven vocht prei en abrikozen 5 minuten zachtjes laten koken. Mosterd en tomatenpuree erdoor roeren. Kip terug in pan leggen en 3 minuten doorwarmen. Saus over kip schenken en garneren met pecannoten.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Lekker (en gezond) lijnen special bij Tip Culinair januari 1995

Geen opmerkingen: