VEGETARISCHE KAPUCIJNERCURRY
Dit gerecht met verse wintergroenten en kapucijners is geïnspireerd op de Indiase keuken.
1 dunne prei
100 gram winterwortel
200 gram broccoli
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
2 eetlepels kerriepoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel bloem
zout
2 deciliter (Bulgaarse) yoghurt
1 blikje kapucijners (netto 400 gram)
2 eetlepels fijngehakte koriander
Maak de prei, de winterwortel en de broccoli schoon. Snijd de prei en de wortel in dunne plakjes en verdeel de broccoli in roosjes.
Verhit de olie in een braadpan. Pers de knoflook erboven uit en schep het kerriepoeder, het paprikapoeder en de groenten erdoor. Bak ze op hoog vuur 5 minuten. Roer de bloem en wat zout door de (Bulgaarse) yoghurt. Schep dit mengsel met de kapucijners door de groenten. Laat de kapucijnercurry 10 minuten zachtjes pruttelen. Verdeel de kapucijnercurry over 2 borden en strooi de fijngehakte koriander erover.
Lekker met bruin stokbrood.
2 personen
voedingswaarde : 315 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten
gebied : India
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Menu 31 januari 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten