ALOO GOBI (GESTOOFDE GROENTEN)
400 gram geschrapte krieltjes of aardappelen, in gelijke stukjes
250 gram bloemkool, in roosjes
3 eetlepels olie of ghee
zout
2 grote uien, fijngesneden
3 teentjes knoflook
3 centimeter gemberwortel, geschild
1 theelepel komijnzaad
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel chilipoeder
1½ eetlepel paprikapoeder
1 theelepel kurkuma (koenjit)
½ eetlepel korianderpoeder
½ theelepel gemalen kaneel
1 eetlepel fijngesneden koriander
Aardappel en bloemkool in olie 5 minuten bakken. Uit pan scheppen. Uien, knoflook en gember in keukenmachine pureren en in achtergebleven olie 10 minuten bakken. Komijn en tomatenpuree toevoegen en 2 minuten meebakken. Rest specerijen, zout en 2 deciliter water toevoegen. Geheel zachtjes 5 minuten laten inkoken tot dikke puree. Groenten erdoor scheppen en zachtjes 5 minuten bakken. 2½ Deciliter water en zout erdoor roeren en afgedekt nog 15 minuten laten stoven. Koriander erover strooien.
4 personen
voedingswaarde : 215 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
land : India
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip Culinair januari 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten