SALSA IN DE STIJL VAN KASHMIR
Mango en tamarinde zijn goede partners. Het onzegbaar zoete ingrediënt wordt perfect aangevuld door het scherpe, zure ingrediënt.
8 tamarindepeulen (of 75 gram geperste tamarinde, zaden verwijderd)
2 rijpe mango’s, geschild, ontpit en in blokjes
8 kleine bloemkoolroosjes, in kleine stukjes
2 centimeter verse gember, gepeld en geraspt
1 afgestreken theelepel pittig currypoeder, gemalen met wat zeezout
2 theelepels tamarindeconcentraat, gemengd met 3 eetlepels koud water
scheut olie
Verwijder de harde buitenkant van de peulen en de harde nerven rond de vruchten. Verwijder de pitten en hak het resterende tamarindevlees (het geperste spul hoef je alleen te hakken).
Meng de tamarinde, mango, bloemkool en gember. Meng de curry door het tamarindevocht, voeg wat olie toe, voeg zo nodig peper en zout toe en roer het mengsel door de salsa.
Deze salsa past goed bij kaas of gevogelte.
4 personen
gebied : Kashmir, India
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Salmagundi : Inspirerende en originele salades uit het Midden-Oosten en verder / Sally Butcher
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten