AAM KI CHUTNEY (MANGOCHUTNEY)
Deze lichte, kruidige chutney lijkt volstrekt niet op de zoete, jamachtige chutney die kant-en-klaar in potjes wordt verkocht. Met deze chutney uit Goa haalt u de zon in huis.
1 grote mango (400 gram), geschild, pit verwijderd, vruchtvlees fijngesneden
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel plataardige of arachideolie
2 sjalotten, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
2 groene chilipepers, zaad verwijderd, in dunne ringetjes
1 theelepel zwart mosterdzaad
1 theelepel korianderzaad
5 eetlepels geraspte palmsuiker of gele basterdsuiker
5 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel zout
snufje gemberpoeder
Doe de mango in een niet-metalen kom en schep hem om met het limoensap.
Verhit de olie in een grote (koeken)pan op matig tot hoog vuur. Bak de sjalotten 3 minuten. Voeg de knoflook en chilipeper toe en schep alles nog 2 minuten om; laat de sjalotten echter niet verkleuren. Voeg het mosterd- en korianderzaad toe en schep het geheel goed om.
Voeg de mango, suiker, azijn, het zout en het gemberpoeder toe en schep alles nog eens goed om. Draai het vuur op de laagste stand en laat de chutney 10 minuten pruttelen tot het vocht is ingekookt en de mango zacht is.
Neem de pan van het vuur en laat de chutney volledig afkoelen. Schep hem over in een luchtdicht bakje en zet hem minstens 3 dagen in de koelkast. Daarna kunt u de chutney nog 1 week bewaren.
4 personen
gebied : Goa, India
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De keuken van India / Beverly Leblanc
maandag 9 januari 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten