INDIASE BLOEMKOOLROOSJES
600 gram bloemkool, in kleine roosjes
3 theelepels mosterdzaad
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, in halve ringen
2 theelepels djinten (gemalen komijnzaad)
2 theelepels ketoembar (gemalen korianderzaad)
1 eetlepel jalapeños
15 gram koriander, grofgesneden
Kook de bloemkool in water met zout 4 minuten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het mosterdzaad 2 minuten. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Verhit de olie in de koekenpan en bak de ui met het komijnzaad en de koriander 2 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Giet de bloemkool af in een vergiet en laat uitlekken. Voeg samen met de jalapeños toe aan de ui en bak nog 3 minuten mee. Schep het mosterdzaad en de koriander erdoor en serveer.
Lekker met gegrilde kipfilet en knoflook-koriander naanbrood.
4 personen
voedingswaarde : 115 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : India
gerechtsoort : bijgerecht
bron : AllerHande april 2013
maandag 9 januari 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten