GEROOSTERDE GARAM MASALA
Voor deze garam masala worden de kruiden eerst geroosterd, waardoor de geur en smaak nog beter vrijkomen.
4 eetlepels korianderzaadjes
2 eetlepels komijnzaadjes
1½ eetlepel zwarte peperkorrels
2 eetlepels kardemompeultjes
6 kruidnagels
1 nootmuskaatbolletje
1½ eetlepel kaneelpoeder
Rooster de kruiden, behalve de nootmuskaat en kaneel, afzonderlijk in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Laat ze op een bord afkoelen. Pel de kardemompeultjes en haal de zaadjes eruit. Doe de korianderzaadjes, de komijnzaadjes, de peperkorrels, de kardemomzaadjes, de kaneel en kruidnagels in de keukenmachine en maal ze fijn. Rasp de nootmuskaat erboven en meng het kaneelpoeder erdoor. Bewaar de garam masala in een luchtdicht afgesloten potje op een donkere plaats.
4 personen
land : India
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
maandag 9 januari 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten