maandag 9 januari 2023

Dhania Chatni (India)

DHANIA CHATNI (VERSE KORIANDERCHUTNEY)

De koriander geeft deze chutney een heel eigen aromatische smaak.

1 bosje verse koriander
schijfje verse gemberwortel van 2 centimeter dik
3 bosuitjes
2 groene Spaanse pepers
1 theelepel zout
2 eetlepels witte wijnazijn


Was de koriander en verwijder de dikkere stelen. Schil het schijfje gemberwortel en hak het fijn. Maak de uitjes schoon en snijd ze in stukjes. Halveer de pepers, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer de korianderblaadjes met de ui, de pepers, het zout, de azijn en 2 eetlepels water tot een gladde pasta. Deze chutney is in een goed afgesloten pot in de koelkast een week houdbaar.

4 personen

land : India
gerechtsoort : chutney

bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: