DHANIA CHATNI (VERSE KORIANDERCHUTNEY)
De koriander geeft deze chutney een heel eigen aromatische smaak.
1 bosje verse koriander
schijfje verse gemberwortel van 2 centimeter dik
3 bosuitjes
2 groene Spaanse pepers
1 theelepel zout
2 eetlepels witte wijnazijn
Was de koriander en verwijder de dikkere stelen. Schil het schijfje gemberwortel en hak het fijn. Maak de uitjes schoon en snijd ze in stukjes. Halveer de pepers, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer de korianderblaadjes met de ui, de pepers, het zout, de azijn en 2 eetlepels water tot een gladde pasta. Deze chutney is in een goed afgesloten pot in de koelkast een week houdbaar.
4 personen
land : India
gerechtsoort : chutney
bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
maandag 9 januari 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten