CHAPATI’S
In de graanteeltgebieden van Noord-India vormen chapati’s en andere broodsoorten zoals nan de voornaamste bijgerechten bij de maaltijden; in het zuiden is rijst het basisvoedsel.
250 gram bloem
Zeef de bloem in een kom en voeg voldoende koud water (circa 120 milliliter) toe tot er een stevig deeg ontstaat.
Kneed het deeg 5 minuten op een werkblad tot het glad en elastisch is en dek het af met een natte theedoek. Laat het deeg circa 30 minuten ‘rusten’.
Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken, bestrooi het werkblad met wat meel en vorm elk stuk deeg tot een balletje. Rol elk deegballetje uit tot een cirkel met een doorsnede van circa 13 centimeter.
Verwarm een zware (gietijzeren) koekenpan, het liefst zonder olie, en bak elke chapati tot er zich belletjes bovenop vormen. Keer de chapati om en bak hem 1 minuut aan de andere kant. Bak de rest van de chapati’s op dezelfde manier, verpak ze in een theedoek en houd ze warm in de oven. Dien direct op.
12 chapati’s
land : India
gerechtsoort : brood
bron : Met liefde bereid : Recepten uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika voor de Westerse keuken / Troth Wells
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten