maandag 9 januari 2023

Gebakken bietenloof met Spaanse peper en gember (India)

GEBAKKEN BIETENLOOF MET SPAANSE PEPER EN GEMBER

"Deze Indiase bereidingswijze van bietenloof zag ik voor het eerst in Madhur Jaffrey’s boek World Vegetarian. Ik volg haar voorbeeld als ik eens iets anders wil dan gebakken snijbiet of spinazie."

450 gram bietenloof
3 eetlepels plantaardige olie
1 groene Spaanse peper, in fijne julienne
3 centimeter verse gemberwortel, geschild, in fijne julienne
½ theelepel zout


Verwijder de steeltjes van het bietenloof en snijd het blad in dunne reepjes.
Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Schep de Spaanse peper en gemberwortel hierin 1 minuut om en voeg dan het bietenloof toe.
Leg het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat het bietenloof slinken. Voeg wat zout toe en schep de groente om. Voeg 4 eetlepels water toe en breng dit aan de kook.
Leg het deksel weer op de pan en laat het bietenloof op laag vuur nog even pruttelen tot het gaar is.

4 personen

gebied : India
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Vers uit de tuin : Koken met de oogst van het seizoen / Sarah Raven

Geen opmerkingen: