maandag 9 januari 2023

Pudeena Chatni (India)

PUDEENA CHATNI (VERSE MUNTCHUTNEY)

Deze chutney is fris en pittig tegelijk. Wie niet van koriander houdt, kan dit kruid achterwege laten.

1 bosje munt
enkele takjes verse koriander
1 theelepel fenegriekzaadjes
½ groene Spaanse peper
1 kleine rode ui
2 teentjes knoflook
sap van 1 limoen
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
mespunt cayennepeper
1 eetlepel gedroogde fenegriekblaadjes


Was de munt en koriander en haal de blaadjes van de steeltjes. Rooster de fenegriekzaadjes in een droge koekenpan en druk ze met de bolle kant van een lepel fijn. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en hak het pepertje grof. Pel de ui en knoflook en snijd ze in stukken. Pureer de ui en knoflook in de keukenmachine. Voeg de munt- en korianderblaadjes, het limoensap, de suiker, het zout, de cayennepeper en de kokos toe en pureer alles. Voeg 2 à 3 eetlepels fenegriekzaad en het fenegriekblad toe en draai de machine nog even. Deze chutney is in een goed afgesloten pot in de koelkast een week houdbaar.

4 personen

land : India
gerechtsoort : chutney

bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: