PUDEENA CHATNI (VERSE MUNTCHUTNEY)
Deze chutney is fris en pittig tegelijk. Wie niet van koriander houdt, kan dit kruid achterwege laten.
1 bosje munt
enkele takjes verse koriander
1 theelepel fenegriekzaadjes
½ groene Spaanse peper
1 kleine rode ui
2 teentjes knoflook
sap van 1 limoen
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
mespunt cayennepeper
1 eetlepel gedroogde fenegriekblaadjes
Was de munt en koriander en haal de blaadjes van de steeltjes. Rooster de fenegriekzaadjes in een droge koekenpan en druk ze met de bolle kant van een lepel fijn. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en hak het pepertje grof. Pel de ui en knoflook en snijd ze in stukken. Pureer de ui en knoflook in de keukenmachine. Voeg de munt- en korianderblaadjes, het limoensap, de suiker, het zout, de cayennepeper en de kokos toe en pureer alles. Voeg 2 à 3 eetlepels fenegriekzaad en het fenegriekblad toe en draai de machine nog even. Deze chutney is in een goed afgesloten pot in de koelkast een week houdbaar.
4 personen
land : India
gerechtsoort : chutney
bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
maandag 9 januari 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten