maandag 9 januari 2023

Mirch aur Pyaaz ki Chutney (Gujarat, India)

MIRCH AUR PYAAZ KI CHUTNEY (CHILI-UIENCHUTNEY)

Voor DE liefhebbers van pittig gekruide gerechten is dit een geweldige chutney: heet, scherp en tranen trekkend – vooral als u het zaad van de chilipepers niet verwijdert. Serveer deze chutney bij Kip tandoori of Kip tikka masala. In Gujarat laat men het zaad in de chilipepers altijd zitten en serveert men deze chutney bij elke maaltijd. ’s Zomers eet men hem zelfs zo met pappadums of puris.

1 – 2 groene chilipepers, zaad eventueel verwijderd, fijngesneden
1 heel kleine rode chilipeper, zaad eventueel verwijderd, fijngesneden
1 eetlepel witte wijnazijn of ciderazijn
2 uien, fijngesneden
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel suiker
3 eetlepels fijngesneden korianderblad, munt of peterselie (of een combinatie hiervan)
zout
chilibloem ter garnering


Doe de chilipepers in een niet-metalen kom, sprenkel de azijn erover en schep de pepers om. Giet ze goed af. Voeg de uien, het citroensap, de suiker en kruiden toe. Voeg zout naar smaak toe.
Laat de chutney 15 minuten afgedekt rusten bij kamertemperatuur. Garneer hem met een chilibloem.

4 personen

gebied : Gujarat, India
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De keuken van India / Beverly Leblanc

Geen opmerkingen: