KHAJUR IMLI KI CHATNEY (DADEL-TAMARINDECHUTNEY)
75 gram tamarinde, in kleine brokjes gebroken
4 deciliter water
200 gram dadels, ontpit en fijngehakt
2 theelepels suiker
1 theelepel zout
1 theelepel gemalen komijn
1 mespuntje cayennepeper
Kook de tamarinde 10 minuten in het water. Giet door een zeef. Pers met een houten lepel zoveel mogelijk tamarindepulp door de zeef. Ga hiermee door tot alleen de pitten en de vezels nog over zijn.
Voeg alle andere ingrediënten toe en kook het mengsel onafgedekt boven een matig hoog vuur, tot de chutney de dikte van marmelade heeft.
4 personen
gebied : India
gerechtsoort : bijgerecht
bron : India : keuken van 1001 smaken / Thea Spierings
maandag 9 januari 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten