PITTIGE BLOEMKOOL
Meer dan 60 procent van de Indiërs werkt op het land, maar de overheid heeft zich als doel gesteld dit aantal terug te brengen tot 50 procent - vermoedelijk om de arbeiders in andere sectoren aan het werk te krijgen. Het subcontinent kan officieel zichzelf bedruipen met de meeste granen, en dat is een geweldige prestatie. Maar uiteraard kunnen sommige mensen nog steeds het voedsel dat zij nodig hebben niet kopen.
1 bloemkool, verdeeld in kleine roosjes
2 theelepels mosterdzaad
2 ½ centimeter verse gember, fijngehakt, of 1 theelepel gemberpoeder
1 teentje knoflook, geperst
½ theelepel kurkuma (geelwortel / koenjit)
1 theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
½ theelepel paprikapoeder
olie
peper
zout
Verhit de olie in een wok of koekenpan en fruit de mosterdzaadjes tot ze gaan springen. Voeg dan de gember, de knoflook, de kurkuma, de komijn, het paprikapoeder, en peper en zout toe. Roerbak alles gedurende 30 seconden.
Voeg nu de bloemkool toe en schep alles om, totdat de bloemkool goed bedekt is met de specerijen. Giet er wat water bij en laat alles in een afgedekte pan gedurende 5 - 10 minuten zachtjes stoven, of totdat de bloemkoolroosjes zacht zijn en het grootste deel van het vocht is verdampt.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten
land : India
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten