TAAZA MASALA (GROENE KRUIDENMASALA)
Deze groene kruidenpasta van verse munt en korianderblaadjes geeft curry’s extra aroma.
1 theelepel fenegriekzaadjes
1 schijfje verse gemberwortel van circa 4 centimeter
4 grote tenen knoflook
50 gram verse munt
50 gram verse koriander
1 eetlepel kardemompeultjes
1 deciliter azijn
1 eetlepel zout
½ eetlepel kurkuma
½ theelepel kruidnagelpoeder
1½ deciliter olie
3 eetlepels sesamolie
Doe de fenegriekzaadjes in een kopje en voeg ½ dl water toe. Laat de fenegriekzaadjes ongeveer 8 uur weken. Schil de gemberwortel en pel de teentjes knoflook. Hak de gemberwortel en de knoflook fijn. Pel de kardemompeultjes en haal de zaadjes eruit. Pureer de fenegriek, de gember, de knoflook, de munt, de koriander, de kardemomzaadjes en de azijn tot een gladde pasta. Meng het zout, de kurkuma en de kruidnagelpoeder erdoor. Verhit de olie en sesamolie in een steelpan en fruit het kruidenmengsel al omscheppend ongeveer 1 minuut. Laat het afkoelen. Bewaar de taaza masala in een goed afgesloten koelkastdoosje in de koelkast.
4 personen
land : India
gerechtsoort : kruidenmengsel
bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
zondag 8 januari 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten