zondag 8 januari 2023

Molagu Rasam (Tamil Nadu, India)

MOLAGU RASAM (ZUID-INDIASE ZWARTE-PEPERBOUILLON)

½ theelepel zwarte peperkorrels
4 theelepels tamarindepasta
650 milliliter water
¼ theelepel kurkuma
1 theelepel zeezoutvlokken
¼ theelepel gemalen komijn


Maal de zwarte peperkorrels in de vijzel.
Doe de tamarindepasta, gemalen peperkorrels, 300 milliliter van het water, de kurkuma en het zout in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 minuten zacht koken.
Voeg geleidelijk de rest van het water toe – naar smaak, dus voor een sterkere smaak voeg je minder water toe – en breng het mengsel weer aan de kook. Draai het vuur uit en roer de gemalen komijn erdoor. Proef, voeg eventueel extra zout toe en dien heet op.

2 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gebied : Tamil Nadu, India
gerechtsoort : soep

bron : India Express / Rukmini Iyer

Geen opmerkingen: