MOLAGU RASAM (ZUID-INDIASE ZWARTE-PEPERBOUILLON)
½ theelepel zwarte peperkorrels
4 theelepels tamarindepasta
650 milliliter water
¼ theelepel kurkuma
1 theelepel zeezoutvlokken
¼ theelepel gemalen komijn
Maal de zwarte peperkorrels in de vijzel.
Doe de tamarindepasta, gemalen peperkorrels, 300 milliliter van het water, de kurkuma en het zout in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 minuten zacht koken.
Voeg geleidelijk de rest van het water toe – naar smaak, dus voor een sterkere smaak voeg je minder water toe – en breng het mengsel weer aan de kook. Draai het vuur uit en roer de gemalen komijn erdoor. Proef, voeg eventueel extra zout toe en dien heet op.
2 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten
gebied : Tamil Nadu, India
gerechtsoort : soep
bron : India Express / Rukmini Iyer
zondag 8 januari 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten