woensdag 18 november 2020

Kraasesuppe (Denemarken)

KRAASESUPPE (GANZENSOEP)

hals, organen (zonder lever) en vleugels van een gans
1 wortel
stuk selderijknol
1 prei
ui
peterseliewortel
30 gram vet
1 - 2 eetlepels bloem
zout en peper
½ à 1 eetlepel suiker
1 eetlepel azijn of citroensap
1 appel
125 gram pruimedanten


Organen en vleugels van gans samen met soepgroenten in koud water met wat zout opzetten en in 1½ uur gaarkoken. Van bloem en boter met het kookvocht een blonde roux samenstellen, goed laten doorkoken, daarna de gezeefde bouillon erbij gieten. De gans en de soepgroenten kleinsnijden, de appel en de geweekte pruimen afzonderlijk gaar laten stoven en bij de soep doen, met suiker, citroensap of azijn op smaak afmaken.

4 personen

gebied : Denemarken
gerechtsoort : soep

bron : De Scandinavische keuken / Marianne Piepenstock

Geen opmerkingen: