woensdag 18 november 2020

Harissa (Noord-Afrika)

HARISSA

Harissa is een zeer scherpe pepersaus die in veel Noordafrikaanse gerechten een rol speelt. Dat deze saus bij het hoofdstuk voorgerechten is opgenomen, is geen toeval: de meeste voorgerechten en salades, maar ook vele andere gerechten, worden met deze pittige saus gekruid.

200 gram gedroogde rode pepers
4 schoongemaakte teentjes knoflook
3 eetlepels water
1 theelepel koriander
1 theelepel karwij
1 eetlepel zout


Snijd de pepers overlangs doormidden en verwijder de zaadjes. Doe de gedroogde rode pepers in een kom en voeg zoveel water toe dat de pepers onder staan. Laat de pepers 30 minuten weken. Laat de pepers goed uitlekken. Pureer de geweekte en uitgelekte pepers met de teentjes knoflook, het water, de koriander, de karwij en het zout in een blender. Doe de harissa in een glazen pot en sluit deze goed af met een deksel. Bewaar de harissa in de koelkast en maak er al naar behoefte gebruik van.

6 personen

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / red. Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: